Diner
KOUDE MEZE - SOGUK MEZELER
HUMUS
4,75
wellicht de meeste bekende en klassieke meze: kikkererwten, tahin(sesampasta), citroensap, olijfolie en knoflook (vegetarish)
HAYDARI
4,75
verrukkelijke dikke, romige turkse yoghurt met knoflook, verse mint en olijfolie (vegetarisch
SAKSUKA
5,50
gebakken aubergine met tomaat, paprika, knoflook en olijfolie (vegetarisch)
ANTEP EZMESI
5,50
frisse, licht pikante salsa van tomaat, rode en groene pepers, peterselie en olijfolie. echt een zeer bijzondere en delicate meze! (vegetarisch)
CACIK
6,50
verfrissend gerecht van turkse yoghurt, komkommer, dille en knoflook
FASÜLYE PILAKI
4,75
boterbonen in een lichte tomatensaus met diverse groenten
ISPANAK
5,25
lauwwarme spinazie bereid met knoflook en geserveerd met een yoghurtsaus
PEYNIR TABAGI
7,50
kaasplankje met diverse turkse kazen, op klassieke wijze geserveerd met meloen. heerlijk en zeer turks in combinatie met een glas raki
PATLICAN KIZARTMASI
5,50
gebakken aubergine met groene peper, geserveerd met yoghurtsaus
ZEYTINYAGLI ÇALI FASÜLYE
4,75
speziebonen met olijfolie, uien, tomaat, peper en tomatenpuree
WARME MEZE - SICAK MEZELER
MITITE KÖFTE
6,75
lamsgehakt in tomatensaus met rode ui
MINI DÜRÜM
6,50
wrap van anatolische pannekoekjes (lavas) gevuld met lamsvlees en ui
SICAK MANTAR
6,50
grote champignons gevuld met kaas, pistache en boter (vegetarisch)
SIGARA BÖREGI
6,50
het beroemde gerecht van yufkadeeg gevuld met peterselie en fetakaas
YAPRAK SARMASI
6,00
druivenbladeren gevuld met rijst en rozijnen in een kruidige tomatensaus
ROSTO KÖFTE
6,00
gebraden gehaktbrood gevuld met mozzarella, spinazie, paprika, knoflook en tomatensaus
PAÇANGA BÖREGI
5,75
yufkadeeg gevuld met spinazie en kaas (vegetarisch)
HASLAMA IÇLI KÖFTE (DIYARBAKIR)
6,50
gekookte tarweballetjes gevuld met gekruid gehakt met daarbij een yoghurt-mint dressing (2stuks)
ARNAVUT CIĞERI
7,50
stukjes mals gebakken lamslever met rode ui, komijn en paprika poeder en daarbij aardappeltjes
MANTI (KAYSERI)
7,50
gebakken deegenvelopjes gevuld met lamsgehakt met een yoghurt-, knoflook- en een lichte tomatenolie
IÇLI KÖFTE
6,50
gebakken. fijne tarwe balletjes gevuld met gekruid lamsgehakt en walnoten (2 stuks)
HINGEL (SIVAS)
7,50
met aardappelen gevulde, gekookte deegenvelopjes met daarbij een mint-pepersaus en fetakaas
SOEPEN - ÇORBALAR
MERCIMEK
5,50
romige soep van rode linzen
YUVARLAMA
6,50
romige rijst-yoghurtsoep met mint en gehaktballetjes
EZO GELIN
5,50
romige rode linzensoep met noedels
ZEEVRUCHTEN - DENIZ MAHSÜLLERI
KARIDES SALATASI
7,50
frisse, op turkse wijze bereide garnalensalade met rucola en granaatappel-olijfoliedressing
KARIDES KIZARTMASI
7,50
met kokospoeder gepaneerde, gefrituurde grote garnalen
KALAMAR
7,50
gefrituurde inktvisringen geserveerd met speciale romige kruidensaus
KARIDES GÜVEC
8,50
ovenschotel van gebakken garnalen met verse tomaten en knoflook, gegratineerd met kaas
MIDYE GÜVEC
8,00
ovenschotel van gebakken mosselen met verse tomaten en knoflook
HAMSI
7,50
op turkse wijze gebakken verse ansjovis
SALADES - SALATALAR
ÇOBAN SALATASI
7,50
herderssalade van tomaat, komkommer, groene peper, ui en peterselie met een dressing van granaatappel (vegetarisch)
ROCCA SALATASI
6,50
salade van rucola met granaatappelsap, rode ui en citroen (vegetarisch)
SAHAN SALATASI
6,50
seizoensalade
MEZE SPECIAL
10 SOORTEN WARME EN KOUDE MEZE VOOR 2 PERSONEN!
39,50
samengesteld door de chefkok. (ook volledig vegetarisch mogelijk)
SAHAN SPECIAL
5 VERSCHILLENDE GRILLGERECHTEN OP 1 SCHAAL
95,00
adana kebap, şiş kebap,tavuk şiş, pirzola en beyti
IDEAAL VOOR 4 PERSONEN! GESERVEERD MET RIJST EN SALADE
KINDERMENU'S
KINDER KIP MENU
12,50
gemarineerde blokjes kipfilet met friet en vanille-ijs
KINDER KÖFTE MENU
12,50
gekruid lamsgehakt met friet en vanilla-ijs
VLEESGERECHTEN VAN DE HOUTSKOOLGRIL - IZGARA
URFA KEBAP
19,50
toegewezen aan de stad urfa; deze niet pikante variant van de adana kebapl gehakt met het halve-maan mes 'zirh'. op een bedje van gebakken aubergine
ŞIŞ KEBAP
18,50
traditionele spies van malse blokjes lamshaas
ADANA KEBAP
18,50
met 'kirmizi biber' kruiden gemarineerd, pikant lamsvleesgerecht uit zuid-turkije. dé specialiteit van sahan, met het ‘halve maan’ mes gehakt lamsvlees!
KARIŞIK IZGARA
19,50
speciale turkse mixed grill bestaande uit tavuk şiş , adana kebap, şiş kebap en pirzola
SAHAN KEBAP
19,50
malse lamshaas, gemarineerd in gedrooge rode peper én adana kebap, op een zachte crème van knoflook, paprika, yoghurt en geroosterde aubergine. favoriet van de chef!
ISKENDER KEBAP
19,50
lamsgehakt op een bedje van geroosterd brood, geserveerd met yoghurt en tomatensaus
ALTI EZMELI
19,50
fijne stukjes gesneden lamshaas op een bedje van heerlijk, gekruide tomaten
PIRZOLA
19,50
lamskoteletten gemarineerd op turkse wijze
BEYTI
19,50
yufka-vel met tomatensaus ingesmeerd en besprenkeld met peterselie, daarna gevuld met speciaal lamsgehakt met daarbij turkse yoghurt
BONFILE
26,50
botermalse ossenhaas van de gril
TAVUK ŞIŞ
13,50
verrukelijk gemarineerde blokjes kipfilet
ÇÖP ŞIŞ
17,50
kleine stukjes gemarineerde lamshaas aan de spies bereid
IZGARA KÖFTE
13,50
heerlijke stukjes gekruid lamsgehakt met uien, peterselie en broodkruim
HATUN SULTAN
26,50
reepjes malse ossenhaas met een romige champignonroomsaus.
VISGERECHTEN - BALIKLAR
LEVREK
22,50
op de huid gegrilde hele zeebaars (houtskool)
ÇUPRA
22,50
op de huid gegrilde hele dorade (houtskool)
DIL BALIĞI
19,50
in roomboter gebakken sliptongetjes (2 stuks)
BALIK SOTE
22,50
in de pan gebakken diverse vissoorten; zeewolffilet, garnalen en mosselen met daarbij een seizoenssalade
ISPANAK YAYIN BALIĞI
22,50
pan gebakken zeelwolffilet, op een bedje van heerlijk aangemaakte spinazie en champignonroomsaus
PANGERECHTEN - TAVA YEMEKLERI
TAVUK SOTE
18,50
gebakken blokjes kipfilet met champignons, tomaat, knoflook en peper
ÇOBAN KAVURMA
25,50
gebakken ossenhaaspuntjes met champignons, tomaat, paprika, knoflook en peper
VEGETARISCHE PANGERECHTEN - TAVA YEMEKLERI
ISPANAKLI TAVA
14,50
hoofgerecht bestaande uit spinazie, champignons, rode paprika, uien, groene peper en verse knoflook
PATLICANLI TAVA
14,50
hoofdgerecht bestaande uit aubergine, champignons, rode paprika, uien, groene peper, tomaat en verse knoflook
STOOFSCHOTELS - GÜVEC
SAHAN GÜVEÇ
17,50
gestoofd lamsvlees met aubergine, tomaat, groene peper, knoflook en tomatensaus